Naše prvo inozemno gostovanje u  izgradnji skate parka  u 2018 godini bilo je u Švedskoj.  U malom gradiću Leksandu od samo nekoliko tisuća stanovnika odvijala se izgradnja velikog skate parka. Poziv za sudjelovanje u završnim radovima skate parka stigla nam je od izvođaća radova ENR skate parkova,  a za Tonbe su saznali preko naših i njihovih partnera dizajnerske kompnanije Pivotec.

Bilo je to jedno super iskustvo na sjajnom projektu. Uživali smo u svakom trenutku naše Švedske kolaboracije. Od velike hladnoće do ultra nevjerovatnog sunca pa sve do nevjerovatnih kiša.

Pivotec-ov nagrađeni dizajn i Švedska preciznost odlike su ovog parka punog sitnih detalja i odličnih voznih segmenata prilagođenih svim uzrastima i svim disciplinama za sve vrste korisnika.

Kompletni projekt je zapravo betonski skate park s metalnim rubovima, pool copingom, obojanim metalima, granitom čak i talijanskom keramikom . Skate park je nastao isključivo zbog inicijative lokalnog skate kluba LEIF, a financije za izgradnju prikupljene su s nekoliko strana,  od samog grada Leksanda,  lokalne banke i još nekih institucija. Šta reći osim da se nadamo i veselimo da ćemo biti u prilici uskoro graditi slične projekte u Hrvatskoj i regiji. Evo neke od fotografija sa mjesta događaja.