ZA KORISNIKE SKATE PARKA

KRENIMO SA INFORMACIJAMA KOJE ĆE VAM POMOĆI DA DOBIJETE SKATE PARK.

Vrlo bitna stvar koja će vam olakšati cijeli proces dobivanja skate parka je da imate udrugu ili Skate Klub (koji je također svojevrsna udruga), jer na taj način postajete pravna osoba. Što je pravna osoba? Pravna osoba, tj. udruga ili klub, je  organ za komunikaciju s gradskim institucijama i strukturama. Nažalost, samo svojim imenom i prezimenom nećete moći utjecati ni komunicirati s gradskim organima i sudjelovati u procesu dobivanja skate parka čak ni u malim sredinama (naravno, postoje iznimke, ali radi se uglavnom o situaciji u kojoj grad inzistira i želi kupiti skate park, pa onda u najboljem slučaju traži korisnike umjesto da bez njih traži izvođača radova).

Želja je tu, cilj je skate park!

Možda vas ima samo nekoliko u gradu, a možda vas ima na desetke ili stotine,  no grad kao da vas ne vidi i ne razumije da vama treba skate park. To nije ništa čudno jer uglavnom oni su također neinformirani po pitanju što je to skate park, zašto ga izgraditi i kakve grad od njega ima koristi. Također, grad ima mnogo važnije stvari za napraviti, no bitno je da napravite prvi korak i ostvarite kontakt s vašim gradom. Najlakše je poslati jednostavan dopis preko gradske udruge (kluba) prema gradu tj. gradskim uredima (ured za izgradnju grada i sl.) i gradonačelniku. Predstavite udrugu i objasnite vašu problematiku, ali ponudite i riješenje i  dobrobiti koje lokalna zajednica ima od skate parka.

KAKO IZGLEDA DOPIS?

Dopis prema gradu je vrlo jednostavan dokument u kojem ćete u nekoliko rečenica opisati vašu organizaciju i problematiku u gradu. Uz kratki tekst od pola stranice ponudit ćete im RJEŠENJE.

ŠTO JE TO RJEŠENJE?

Rješenje je kada korisnici i njihova udruga (organizacija) kontaktiraju nas (Tonbe skate parkovi) i zajedno s nama i našim arhitektima osmisle izgled svog skate parka i povratno od nas dobiju 3D izgled skate parka u npr. 3 varijante (od najjeftinije do najskuplje) i to prilože uz dopis sa svim ostalim informacijama. Na taj način gradu ste dali do znanja da točno znate što želite i koga želite da vam gradi skate park i pritom ste im pokazali kako ste potrudili puno više osim pisanja samog tekstualnog dijela dopisa. 3D skice daju vašem projektu dozu ozbiljnosti a pritom ste riješili i muke mnogih zaposlenika gradskih ureda koji bi u suprotnom morali sami tražiti po internetu proizvođače skate parkova umjesto vas, a to može završiti loše po vas. I sami znate da postoje skate parkovi i proizvođači koji ne dolaze sa extremno-sportske scene pa ne rijetko  su njihovi proizvodi slabe vozljivosti.  U dopisu nije loše ni navesti neke moguće lokacije koje su u gradskom vlasništvu, ako ih znate.

Ako u nekoliko tjedana ne dobijete odgovor na vaš dopis, vrijeme je da nazovete gradski ured ili pokucate na vrata da vidite gdje je zapelo (to je normalna praksa).

Ako dobijete pozitivan odgovor on će vjerovatno biti u obliku sastanka u Općini (Gradskom poglavarstvu).

SASTANAK U GRADU

Na sastanak u gradu najčešće dolazi i naš team (predstavnik) zajedno sa vama (korisnicima) i tu svi zajedno odgovaramo na mnoga pitanja gradskih čelnika. Ako su zainteresirani za skate park vrlo brzo ćemo saznati i s kojim budžetom raspolažu  i sukladno tome eventualno prilagoditi skicu u finalno riješenje.

I to je to!

Za sve informacije i pitanja slobodno nas kontaktirajte na : tonbecrew@gmail.com

Djakovo_tlocrt
predlozak-skate-parka

ŽELITE SKATE PARK U VAŠEM GRADU?

Zatraži svoj park