ZA KORISNIKE SKATE PARKA

KRENIMO SA INFORMACIJAMA KOJE ĆE VAM POMOĆI DA DOBIJETE SKATE PARK.

Vrlo bitna stvar koja će vam olakšati cijeli proces dobivanja skate parka je da imate udrugu ili skate klub (koji je također udruga), jer na taj način postajete pravni subjekt.

Što je pravni subjekt? Pravni subjekt, tj. udruga ili klub, je  formalno tijelo za komunikaciju s gradskim institucijama i strukturama. Nažalost, kao privatna osoba sa svojim imenom i prezimenom nećete moći utjecati ni komunicirati s gradskim strukturama i sudjelovati u procesu osiguravnja proračunskih sredstava za gradnju skate parka. Zato je jako važno ostvariti kontakte sa gradskim strukturama kao pravni subjekt. Čak ni u malim sredinama nije moguće zaobići ovakvu proceduru! Naravno, povremeno se dogode iznimke, ali radi se uglavnom o situaciji u kojoj grad ili lokalna samouprava inzistira i želi izgraditi skate park, pa sukladno tome traži rješenja i izvođače, ali to nije uobičajena praksa.

Želja je tu, cilj je skate park!

Možda vas ima samo nekoliko u gradu, a možda vas ima na desetke ili stotine,  no grad kao da vas ne vidi i ne razumije da vama treba skate park. To nije ništa čudno jer uglavnom gradski čelnici su također neinformirani po pitanju što je to skate park, zašto ga izgraditi i kakve grad od njega ima koristi. Također, grad ima mnogo važnije stvari za napraviti, no bitno je da napravite prvi korak i ostvarite kontakt s vašim gradom i strukturama koje ga vode. Najlakše je poslati jednostavan dopis preko gradske udruge ili kluba prema gradu tj. gradskim uredima (ured za izgradnju grada i sl.) i gradonačelniku. Predstavite udrugu ili klub i objasnite vašu problematiku, ali ponudite i riješenje i  dobrobiti koje lokalna zajednica ima od skate parka.

KAKO IZGLEDA DOPIS?

Dopis prema gradu je vrlo jednostavan dokument u kojem ćete u nekoliko rečenica opisati vašu organizaciju i problematiku u gradu. Uz kratki tekst od pola stranice ponudit ćete im RJEŠENJE.

ŠTO JE TO RJEŠENJE?

Rješenje je kada korisnici i njihova udruga (organizacija) kontaktiraju nas (Tonbe skate parkovi) i zajedno s nama i našim arhitektima osmisle izgled (idejno rješenje) svog skate parka i povratno od nas dobiju 3D izgled skate parka u npr. 3 varijante (od najjeftinije do najskuplje) i to prilože uz dopis sa svim ostalim informacijama i dokumentacijom. Na taj način gradu ste dali do znanja da točno znate što želite i koga želite da vam gradi skate park i pritom ste gradskim čelnicima pokazali kako ste se potrudili puno više osim pisanja samog tekstualnog dijela dopisa. 3D skice daju vašem projektu dozu ozbiljnosti, a pritom ste riješili i muke mnogih zaposlenika gradskih ureda koji bi u suprotnom morali sami tražiti proizvođače skate parkova umjesto vas, što redovito završava na štetu korisnika/vas. I sami znate da postoje skate parkovi i proizvođači koji ne dolaze sa extremno-sportske scene pa su nerijetko njihovi proizvodi slabe vozljivosti.  U dopisu nije loše navesti i neke moguće lokacije koje su u gradskom vlasništvu, ako ih znate. Što više toga definirate, to je manja mogućnost odstupanja od zamišljenog.

Ako u nekoliko tjedana ne dobijete odgovor na vaš dopis, vrijeme je da nazovete gradski ured ili pokucate na vrata da vidite gdje je zapelo (to je uobičajena praksa).

Ako dobijete pozitivan odgovor, on će vjerovatno biti u obliku sastanka u općini (gradskom poglavarstvu ili nekom od gradskih nadležnih ureda).

SASTANAK U GRADU

Na sastanak u gradu najčešće dolazi i naš team (predstavnik) zajedno sa vama (korisnicima) i tu svi zajedno odgovaramo na mnoga pitanja gradskih čelnika. Ako su zainteresirani za skate park vrlo brzo ćemo saznati i s kojim budžetom raspolažu  i sukladno tome eventualno prilagoditi skicu u finalno riješenje.

I to je to!

Za sve informacije i pitanja slobodno nas kontaktirajte na : tonbecrew@gmail.com

Djakovo_tlocrt
predlozak-skate-parka

ŽELITE SKATE PARK U VAŠEM GRADU?

Zatraži svoj park