ZA GRADSKE I LOKALNE SAMOUPRAVE

IMATE ŽELJU ZA SKATE PARKOM U VAŠEM GRADU?

Ako vaš gradski ured ima želju za i zgradnjom skate parka onda vjerovatno razumijete koliko je skate park bitan u mobilnosti kod djece odmah nakon što im dosadi tj. prerastu dječije igralište. Kao i svugdje u svijetu gotovo da nema djeteta od cca 10 godina koje kod kuće nema skate, BMX, role ili romobil. Voze ih na ulici, parkiralištima ili gradskim trgovima te betonskim igralištima.

ŠTO JE SKATE PARK?

Skate park je igralište specijalno napravljeno za svih njih i u njemu će provoditi sate, dane i godine, a mnogi će tamo biti doslovno svakodnevno. U skate parku će imati priliku izbrusiti svoje vještine i postajati sve bolji i bolji. U mnogim zemljama svijeta statistike pokazuju kako ulaganje u skate parkove uvelike doprinosi smanjenju zlouporabe lakih droga i alkohola te kriminala u maloljetnika.

Naime, ukoliko se ne nađu u nogometu, košarci i slično (tj. na terenu), u Hrvatskoj su djeca nakon dječjeg igrališta osuđeni na klupicu u parku i tamo čekaju punoljetnost da se prebace u kafić. Nažalost, djeca danas ako i počnu voziti skejt ili BMX bez skate parka, tj. sadržaja (infrastrukture), brže odustanu i vrate se jednostavnijim zanimljivim stvarima, kao na primjer računalu i igačim konzolama.

KOJE VRSTE SKATE PARKOVA POSTOJE?

Postoje zatvoreni skate parkovi i skate parkovi na otvorenom. Kada govorimo o skate parkovima na otvorenom, najdugovječniji skate parkovi sa najmanje održavanja i najbolji za korisnike su BETONSKI SKATE PARKOVI.

Kod planiranja skate parka ključni su korisnici. Korisnici su ti koji će biti u skate parku svaki dan.

Ukoliko niste kontaktirali korisnike jer nemate informacije o njima ili ste jednostavno nekim slučajem došli prvo ovdje do nas kontaktirat ćemo ih mi. Jer oni su bitan dio u planiranju cijelog skate parka.

PLANIRANJE

Skate park se može planirati u skladu sa željama i ambicijama korisnika i ambicijama grada

Na primjer:  želite riješiti problem gradskih skatera ali želite da skate park dobije i nešto više, kao što je državno natjecanje  i mnoge druge društveno korisne manifestacije koje se mogu u njemu u budućnosti realizirati. U tom slučaju, skate park bi trebao zadovoljavati neke kriterije i gabarite (veličina, kvadratura).

Druga opcija je da imate fiksni budžet prema kojem s korisnicima planiramo nabolju moguću opciju.

Bez obzira jeste li iz velikog grada ili malog mjesta postoje razne opcije i mogućnosti  te discipline u extremnim sportovima koje zadovoljavaju i manje budžete.

Betonski skate parkovi se rade na licu mjesta jer to je najbolja opcija i praksa u cijelom svijetu.

Gradnja skate parka na licu mjesta znači da se gotovo cijeli materijal za izradu kupuje u lokalnoj zajednici.  Beton, armatura, tucanik, zemlja, itd. Nema uvoza i nepotrebnih troškova prijevoza i dovoza velikih strojeva koji smanjuju cijelokupni trošak skate parka. Naime, pojedine troškove poput iskopa skate parka može izvršiti i grad. Također, susreli smo se i s opcijom u kojoj grad uspjeva beton riješiti i preko sponzorske donacije od betonare.

Također, postoji opcija „Ključ u ruke“, ponuda u koju je uključeno sve od projektne dokumentacije pa do gotovog skate parka.

ZAŠTO BETONSKI SKATE PARK?

  • Beton je najbolja vozna podloga za sve ekstremne sportove (skate , role , BMX , romobil , mtb)
  • Skate park od armiranog betona je najdugotrajniji i  održavanja kroz godine su gotovo nikakva
  • Skate park od armiranog betona najbolje se odupire bilo kakvom obliku vandalizma
  • Skate park od armiranog betona potpuno je otporan na sve atmosferilije
  • Betonski skate park se brzo suši što je vrlo bitno korisnicima
  • Beton uglađen do crnog sjaja (maksimalne glatkoće) lako se čisti i održava jer nema zrnastu strukturu poput asfalta pa prašinu i nečistoče odnosi i najslabiji povjetarac tako da ju korisnici ne raznose svojim kotačima.

Za sve informacije slobodno nas kontaktirate putem maila: info@tonbe.hr

ŽELITE SKATE PARK U VAŠEM GRADU?

Zatraži svoj park